En början på resten av mitt liv..

Ja, som många redan vet, så börjar mitt nya liv idag.. Men för er som inte vet så får jag berätta..

Jag är alltså med i en grupp för överviktiga, via landstinget och överviktsenheten på USÖ. Den här gruppen handlar om att gå ner i vikt, förändra och bryta beteendemönster för att få ett sundare liv. Detta genom kost och motion.

Något som gruppen startade med idag är att påbörja en diet, en sopp-ditet från Modifast, som ska vara en kick igång för viktminskning samt ett bra sätt att lämna sina gamla beteenden bakom sig.
Så idag började jag alltså med sopp-diet. Detta ska jag äta 4 gånger / dag. Förutom det ska jag se till att få i mig mellan 2-2,5liter vätska. (det vi får dricka är vatten, kolsyrat vatten utan tillsattser, the/kaffe utan saker i, varm buljong).
Förutom sopporna och vätskan som är nämd får vi inte äta eller dricka något annat! Eller, jo.. Vi får tugga tuggumi som är sockerfria, halstabletter och sådant också som är sockerfritt.. - ska innehålla xylithol. Smat våra läkemedel vi använder, om vi använder några, samt flourtabletter och tandkräm.. Men förutom detta, inget annat.. Ingen mat, inget godis, ingen läsk osv..

Den här strikta dieten ska vi hålla på med i 12 veckor.. sedan kommer en upptrappning som handlar om nya kostvanor. Då börjar vi med att sätta in ett mål mat i taget.. Vi har fått veta att vi får börja äta frukost igen till en början.. samt resten av dagen soppor.. Sedan så gör man det i några veckor, sedan tar man in ett till mål, gör det i några veckor, sen ett till och ett till.. ja ni fattar galloppen.. Denna upptrappning pågår under ytterligare 12 veckor. Så sammanlagt, innan den sista soppan är drucken, ska jag dricka den i 24 veckor.. delar ni det på fyra så inser ni snart hur länge jag ska hålla på med detta.. ja, just det.. 6månader! (inräknat upptrappningen som består av soppa och vanlig mat..)

Så önska mig lycka till!

Kommentarer
Postat av: Tessy

LYCKA TILL! Jag tror på dig!

2010-12-09 @ 21:37:05
Postat av: Emma [loveshaped]

LYCKA TILL!!!!

2010-12-10 @ 10:56:45
URL: http://loveshaped.blogg.se/
Postat av: TinA

Lycka till MY! :D

2010-12-10 @ 15:23:37
URL: http://egoism.blogg.se/
Postat av: Emma

Lycka till Mysan!

Komma gå kanon bra de här!

2010-12-15 @ 19:34:38
URL: http://rufseet.blogspot.com/

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0