Bilen och maten..

Idag var jag iväg med bilen till verkstaden här i Brickebacken för att de skulle hjälpa mig att byta till sommardäck. Det är gött att fixa någon som gör det åt en (för en inte alls för dyr peng).. sen när det är gjort känns det alltid så härligt, för då är det vår på riktigt! :) När vinterdäcken åker av bilen betyder det att man inte längre tror att det kommer att komma något mer snöfall.. å det känns gött! Så nu när mina sommardäck är på så hälsar jag våren ännu mer välkommen! :)
Men där emot en tråkig, men ändå bra sak, som upptäcktes vid däckskiftet var att en fjäder hade gått i fram på bilen, och den andra på andra sidan snart är på väg att gå.. Tur på sätt och vis att det uppdagades idag då, eftersom jag inte hade upptäckt det själv tidigare.. Men samtidigt tråkigt eftersom det i sin tur leder till att jag blir tvungen att lämna in bilen för service av detta, och att det i sin tur kostar en slant eller två! Men, det är bara att bita i det sura äpplet och få det gjort.. för det kan ju skada bilen ännu mer att åka runt med trasig fjädring..

Så på torsdag ska jag lämna in bilen tidigt på morgonen, sedan kan jag komma och hämta den igen redan samma eftermiddag! Som sagt, gött att man inte måste fixa allt sånt där själv, utan att det faktiskt finns typer som vill göra det där och är duktiga på det (fast det kostar pengar).. Men det är det värt!


Över till något som är roligare!

Igår var ju som sagt första dagen med riktig middag igen för min del sedan 8 december förra året.. snacka om att det var en trevlig återförening! Jag njuter som fan av att få äta igen! Det är så gott, och det är så kul att göra god och bra hemma lagad mat! :)

Det känns verkligen jätteroligt att laga mat igen, man har liksom fått en liten nytändning.. och ni skulle se hur full vår kyl är med massor av grönsaker! :) (ok, nu kanske jag börjar upprepa mig lite utav det jag skrev i söndags).. Men jag kan som sagt inte få nog av att berätta hur gött det känns detta!

Men även solen har sina fläckar… samtidigt som jag njuter av mat igen och äter bra och nyttigt så är jag ändå lite rädd för att jag ska falla in i gamla dumma vanor igen.. Även om jag har direktiv för hur mycket jag ska äta osv. och jag följer det så blir jag ändå rädd för att jag äter för mycket! För jag blir så himla mätt! Precis lika mätt som man skulle vara om man har smällt i sig en hel pizza själv! Men jag hoppas att den här känslan bara är en känsla.. och att detta istället bara beror på att jag helt enkelt inte är så van att äta de här proportionerna av fast föda längre och blir därför väldigt mätt av detta. Det låter ju rätt så logiskt att det skulle kunna vara så.. så jag har nog inget att oroa mig för, iaf inte än, efter bara andra dagen med middag!

Antar att jag är lite nojig eftersom jag vill fortsätta gå ner i vikt, och absolut inte gå upp i vikt igen!


Kommentarer

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0