Besök på Lindesbergslasarett

Då har jag varit iväg på mitt besök på Lindesbergs lasarett idag då! Jag hade fått tid att vara där halv åtta, men när jag var där då så sa de "oj, vad tidig du var" och menade på att jag inte hade behövt vara där riktigt så tidigt..? Skumt att säga den tiden till mig då :P HAHA!
Hur som helst..
Jag anmälde mig i kassan och gick sedan upp till operationsplanerarna som satt på plan två. Där mötte jag några stycket som jobbade där, bla. en som jobbar på uppvaket som var mycket trevlig!
Jag fick 2 remisser, en för massa blodprover och en för EKG. Sedan fick jag beskrivning vart jag skulle gå och ta dessa prover.. Traskade ner en våning, började med blodproverna då de var "akuta", de ville få svar på dem medan jag var kvar där idag.. De tog hela åtta rör med blod ifrån mig! Men det är ju egentligen ingenting emot var de tar när jag ger blod som blodgivare! :P
Sedan blev det EKG, det gick supersnabbt och var inga konstigheter.

Traskade upp en våning igen och lämnade över EKG resultatet och fick sitta ner och dricka min "frukost". Sedan fick jag en hälsoenkät att fylla i, dels för att kunna jämföra med den jag kommer fylla i vid ettårskontrollen, men också för att det kommer att registreras i studier..
Sedan fick jag info om avdelningen, lite om uppvaket osv.. De tog även blodtryck då de kom på att läkaren inte hade gjort det då vi såg vid förra besöket..
Sedan var det bara att vänta på narkosläkaren.
När hon kom, strax efter halv tio så gick det hela ganska fort. Hon frågade mig lite om överkänsligheter, halsbränna, andra operationer (om jag har gjort några). Sedan gav info om gasen de fyller upp en med och att man kan känna lite obehag/smärta vid axlar/under nyckelbenen efter operationen men att det inte är farligt och att det går över.. Berättade att jag är fastande från kl 24, men får dropp via en infart, i samma infart kommer jag även få smärtstillande, förebyggande medel mod illamående samt medlet för själva sövningen.
Alla provsvar kom tillbaka, de var bra, EKG:t var bra och jag fick åka hem igen!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Vad skönt att allt såg bra ut!
Jag var själv iväg till min VC idag för att blodgrupperas och för att ta ekg. Trots att jag är livrädd för att ta blodprov gick det väldigt bra! Sen skulle jag ta ekg. En jättesnäll sköterska bad mig klä av mig och lägga mig mig ner, hon meddelade att hon skulle komma tillbaka om 5 minuter. Efter 2 minuter kommer en annan sköterska in och undrar vad jag gör där. Förklarar att jag ska ta ett ekg, då börjar HON att ta det på mig för att hon hade minsann andra som väntade på deras tur. Jaha, jag tänkte väl inte så mycket på det, men blev mer fundersam när hon satte elektroderna rakt över vänstra bröstet (alltså ovanpå bröstvårtan!), men tänkte att hon kan väl sin sak. Hon får ett ekg-resultat med störningar, då kommer min sköterska in ochundrar varför hon är där och tittar ursäktande på mig.Sköterskan förklarar att det blev störningar och min sköterska undrar varför elektroderna sitter som dom gör. Då svarar hon att "jaa man känner ju inte revbenen på henne!". Hon säger det så högt och kränkande så jag visste inte vad jag skulle göra. Dom tar om ekg:t och det blir samma störningar. Då kläcker hon ur sig "ja, nu vet jag vad som kan orsaka störningarna, du kan klä på dig", varpå min sköterska ser riktigt ursäktande och förbryllad ut. Jag går därifrån med gråten i halsen och lätt chockad. Min mamma väntade på mig och när.jag berättade hur jag blivit bemött brast det, jag blev så ledsen. Det kanske inte verkar vara någon stor grej, men jag kände mig så kränkt, hon kollade verkligen på mig som om jag var ett korkat fetto. Men mamma ber om att få träffa vårdcentralschefen. Hon skulle ta upp detta med sköterskan, och hon önskade mig all lycka till och ser framemot att se mina resultat efter operationen.
Hur som helst, vad kul att allt gick bra för dig, tänkte bara lämna en lägesrapport :)
Kram // Sofia

Svar: Fy fan vilket bemötande du fick!! Bra att din mamma var med och frågade efter chefen sedan! Jag har tidigare också blivit bemött illa av sjukvården pga. vikten så jag vet hur det kan kännas.. Jag hoppas iaf att du får ett bättre bemötande vid ditt nästa sjukvårdsbesök. :) Kul att du håller mig uppdaterad iaf ! :) Kram
Myzan

2012-11-01 @ 16:15:15
Postat av: Marie

heeej! vad flyter du med vad? modifast elr nån annan? vilket märke tycker du bäst om?

anledningen till att jag frågar är för jag ska göra en gastric bypass den 26 nov såå börjar flyta den 12 o tips på goda shaker tas gärna emot :-)

lycka till

Svar: Hej!Jag använder mig av Modifast. Jag tycker att den är bra då det bara är 4 påsar/dag jag behöver få i mig.. Samt att den är en LCD, vilket de har sagt att jag ska hålla mig till. Många är VLCD och då måste man hålla på å mixtra med att lägga till fler påsar, och sånt tjafs orkar jag inte med! :P Jag har beställt dem via deras hemsida www.modifast.se (där är de billigare än på apoteket).. Jag föredrar smakerna choklad, jordgubb och chokladpudding. Vanilj och vanlijpudding fixar jag inte alls! Men smaken är olika så det är nog bäst du testar dig fram själv vad det gäller smakerna :)

Jag får önska dig det samma, lycka till! :)
Myzan

2012-11-01 @ 23:24:03

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0