Liten matöversikt..

Tänkte jag skulle visa er lite av mina matportioner. Jag kommer själv ihåg hur kul jag tyckte och fortfarande tycker att det är att få följa med andra som bloggar om detta och se verkligheten på en tallrik.. :) Jag äter alltid på en assiett hemma för att hålla koll på mig själv hur mycket jag lägger upp.. I början måttade jag mycket men numera försöker jag lita på ögonmåttet istället..

Färsk pasta med citronsmak, 1/2 kycklingfilé fylld med gorgonzola inlindad i proshuto (eller hur det nu stavas)..

Detta var det jag inte orkade äta upp..

3 stekta falukorvsbitar, lite pennemakaroner och sallad.. Det jag lämnade var en liten bit falukorv och några makaroner..

Fläskfilégryta samt 3 klyftpotatisar (dvs en knappt halv potatis). Jag lämnade över 1 liten fläskflébit, samt någon champinjon till sambon.

Jag inbillar mig själv att jag har börjat äta såååå mycket mer, men här ser jag ju svart på vitt att det gör jag ju faktiskt inte..
Sen kan jag hålla med om att jag är dålig på att få med grönsakerna till mina middagar.. Men jag känner att det liksom inte får rum med så mycket sånt när jag knappt äter 2dl mat totalt / gång..

Har ni svårt att få till det med grönsakerna?

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Usch, jag känner mig som en riktig storätare i jämförelse. Det kan jag få lite ångest över. Vet att jag säkert äter ganska normalt efter snart 1 ½ år men det känns ändå inte helt okej att jag orkar mera nuförtiden... :/

Svar: Inte ska du behöva känna ångest över att någon som fortfarande är hyffsat nyoperead äter mindre än vad du som varit operead längre gör.. :) Jag kommer ju säkert också äta mer framöver.. Men du äter ju också alltid på assiett hemma, så då borde ju dina portioner ändå inte vara så stora :) Kram
Myzan

2013-04-06 @ 13:10:09
URL: http://thereallifeofcecilia.wordpress.com
Postat av: Madde

Ser gott ut :)

Svar: Äter bara god mat ;) Något annat är inte värt att lägga sin energi på.. :)
Myzan

2013-04-07 @ 18:12:29
URL: http://gbpminviktresa.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Nej, det är väl inga stora portioner egentligen... Men för en opererad är de nog rätt stora. Försöker slappna av kring det där men det är svårt. Är så rädd att öka på matmängden och speciellt nu när jag står still i vikt. :(

Svar: Om du är rädd så kan du ju alltid börja mäta maten ett tag igen bara för att bevisa för dig själv att det är ok portioner du äter :) Jag gör så ibland att jag mäter när jag nojjar mig över att jag äter för mycket.. (fast jag vet att jag egentligen inte gör det).. Men då mäter jag iaf upp maten och det slutar med att jag får skratta åt mig själv för att jag är så löjligt orolig :)De brukar ju säga att efter ett år som opererad så äter man ganska normala små portioner igen, så ibland kan man inte märka skillnad på en opererad och icke opererad människa som äter liten portion :)
Myzan

2013-04-07 @ 20:13:06
URL: http://thereallifeofcecilia.wordpress.com

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0