Förändring..

Det som är kul med instagram och övriga bilder man tar är att det är lättare att gå tillbaka och kolla hur man såg ut förut..
 
Jag letade upp en bild på min instagram från i början av juni där jag hade på mig exakt samma kläder som jag hade på mig igår.. Jag kom då på att plagget satt mycket lösare på mig nu än vad det gjorde då.. Kolla själv:
Det är ca 12kg skillnad mellan dessa bilder..
Det känns som att det märks betydligt tydligare nu när man går ner 10kg jämfört med förut.. I början såg jag liksom ingen skillnad alls mellan 158,9kg och 148,9kg.. Men nu finns det ju liksom inte riktigt lika mycket att ta av längre som det fanns då.. Så nu formar kroppen om sig på ett annat sätt.. Gött!
 
Kul med skillnader tycker jag! :)
 

Kommentarer
Postat av: Eleonor

Ja, det är mycket stor skillnad! Kroppen är duktig, men den hänger inte riktigt med i svängarna. Även om du går ned till "målvikten" eller strax innan så kommer kroppen att fortsätta forma sig när du slutat gå ned i vikt. Det tar några år innan den har vant sig :)

Bra jobbat! Hur gör du nu för tiden? Du har börjat träna också och bytt vanor och allting? Jag har inte själv gjort någon gbp men jag är nyfiken på hur man bryter sitt beteende (jag har fortfarande inte riktigt kommit ifrån mitt ätbeteende även om det är 3 år sedan som jag började min viktresa, den pågår än)

Svar: Jag har ju egentligen inte varit opererad så länge (inte ens ett år) så det är ju väldigt svårt att veta hur mitt liv kommer se ut senare.. Ja, jag tror faktiskt att det kommer ta mig låååång lång tid innan jag fattar att jag inte är den där jätte stora feta tjejen längre..! Men det får ta sin tid helt enkelt..
Det jag gör nu är att jag äter 5ggr om dagen. Jag förbjuder mig ingenting, men väljer noga mina val och prioriterar i första hand protein. Självklart har jag ätit något fika och unnan mig lite chips en lördagskväll. Men jag äter långt ifrån samma mängd och lika ofta som förr.. Det känns lättare på något vis nu att välja bort sådant.. Kanske kan ha något att göra med att jag brutit ett sockerberoende?
Jag började träna på gym i januari redan och sedan dess har jag kört på.. Jag kör 2gg/ vecka för det tycker jag känns som en rimmlig nivå som jag alltid kan hålla.. Jag jobbar ju både dagar och kvällar om vart annat, så därför tycker jag att fler gånger kanske kunde bli lite trixigt att få in med ett sådant schema.. Man vill ju ha tid över åt familj och vänner också! :) Men som sagt, 2ggr/ vecka kör jag på och ibland slänger jag in någon långpromenad också..

Jag har ju ännu inte kommit till min "målvikt" som jag satt upp för mig själv, utan har ca 11kg kvar.. Men då anses jag fortfarande att vara överviktig om man går på BMI..
Jag ville liksom från början inte sätta upp ett allt för orimmligt mål, för det vore hemskt att känna att jag kommer misslyckas.. Det är nästan bättre att jag har det målet jag har nu, och skulle det bli att jag tappar något kilo till så är det bara välkommet istället! :)

Ja, att ändra livsstil är inte alltid helt enkelt och jag tror precis som du.. att min resa kommer pågå egentligen resten av mitt liv.. För bara för att jag når en viss vikt eller en viss storlek på kläder så betyder det ju inte att jag kan sluta träna och sluta tänka på vad jag äter.. jag kommer ju alltid behöva tänka på vad jag äter och hur jag rör mig, annars går jag ju upp igen! Å det vill jag ju inte! :)
Myzan

2013-08-23 @ 11:11:05
URL: http://thecrowandthebutterfly.blogg.se/

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0