Vägning 11/11- 2013

En ny vecka är här och snart är det dags att flyga iväääääg! :)
 
Startvikt: 158,9kg
Vikt förra veckan: 86,9kg
Dagens vikt: 85,3kg
 
Viktminskning:
-sedan förra veckan: 1,6kg
-sedan operationen: 59,5kg
-totalt sedan flytstart: 73,6kg
 

Viktminskningsdelmål:

Att gå ner 74kg..
Kvar att gå ner: 0,4kg
 

Det var längesedan jag gick ner så pass mycket på en vecka.. Helt otroligt att det fortfarande går! Nu är det endast 0,4kg kvar tills jag nått mitt egna mål.. Konstigt det där, att snart vara i mål.. Inte ens ett år sedan operationen.. Men det konstiga är att jag inte alls vet om jag är nöjd där.. Känns inte som det.. Allt känns bara så overkligt att jag nått så långt, samtidigt som det känns som att jag inte borde nöja mig med att fortfarande ligga på gränsen till fetma i BMI-skalan..
Nej, jag vet.. Man ska inte bry sig så jäkla hårt om BMI-skalan, speciellt inte när man tappat så sjukt mycket i vikt som jag har gjort och därför har en massa "dövikt" i häng också på kroppen.. Men ändå får jag den där känslan ibland av att bara vilja få vara helt "normal".. Förstår ni hur jag menar?
 
Det är så skumt det där.. För ett år sedan kändes det som att jag skulle hoppa av glädje bara jag kom under 100kg.. När jag väl var där så kändes det inte så jätte speciellt, eller jo, men inte så mycket som jag trodde det skulle.. Sedan tänkte jag att om jag någonsin når till 85kg så kommer jag vara dö-snygg och vara så nöjd så nöjd! Nu är jag nästan där och känner mig inte sådär som jag hoppats på..
 
Är det jag som inte hinner med? Eller är jag otacksam? Eller är det så att jag faktiskt får ändra mål för att det inte är orealistiskt att önska det så?

Kommentarer
Postat av: Jenny

Snyggt jobbat!!
jag visste väll att du skulle hinna imål till ni far ;P
skämt å sido, grymt dugtigt! och självklart får man ändra mål, jag menar när man är så pass stor från början har man ju ingen referens om till hur man vill att det ska vara när man är klart.. allt är bara siffror på ett papper, du ska inte nöja dig förän du känner dig nöjd!

Svar: Tack ska du ha!Ja, när jag började min resa var tanken på att bli smal väldigt främmande för mig.. Det kändes inte som jag, för jag har aldrig varit det.. Men nu börjar jag känna att jag vill nå någonstans, dit jag aldrig förr varit! :) Det är ju det som är så spännande nu när jag nästan är i hamn med mitt egna mål.. hur pass mycket mer kan vara rimligt? :)
Myzan

2013-11-11 @ 13:58:21
URL: http://xn--sjuttiotv-e3a.se
Postat av: Eleonor

Tyvärr måste jag meddela att man nog aldrig blir helt nöjd med sig själv, dock kan man komma väldigt nära :) Så länge du mår bra i dig själv så ska du väl inte stanna i viktnedgången. Börjar du däremot må dåligt så kan det vara bra att stanna upp och tänka en stund över vad som gör en att må bra, känna sig lycklig och nöjd med livet och rätt så nöjd med sig själv.

Alla har vi ju våra skavanker :)

Svar: Ja, precis.. Jag antar att man ständigt eftersträvar något nytt när man uppnått ett mål.. Men några kilo till ska jag nog ta mig neråt iaf.. Sen kanske det blir dags att sätta nya mål som inte just har med vikt att göra.. :)
Myzan

2013-11-11 @ 21:44:29
URL: http://thecrowandthebutterfly.blogg.se/
Postat av: carina

Jag tror fortfarande att din kropp bestämmer när din idealvikt är uppnådd. Vi opererade kan ju inte äta så mycket annorlunda. Och som jag som efter fem år fortfarande går ner något hekto då och då fast jag inte vill mer. Och jag äter så mycket jag kan , men håller mina små portioner 1.5 dl fortfarande för det mår jag bäst av. Så följ bara vad kroppen själv bestämmer. Du är otroligt duktig i din viktresa // carina

Svar: Jo, det är mycket möjligt att det är så.. Men lite kan man nog själv påverka, precis så som vi kan påverka om vi går upp i vikt eller inte igen.. :) Men jag hoppas min kropp vill ner lite till! :) Tack, jag tycker jag sköter mig hyfsat bra över lag! :)
Myzan

2013-11-12 @ 03:46:28
Postat av: Jenny

Svårt att säga vad som är rätt för dig, BMI är ju som sagt bara en faktor :)
Du får sätta ett nytt mål helt enkelt, kanske i kilo kanske i träning? gillar du att springa börja träna för något av alla nästa års lopp? då kommer det ge sig av sigsjälv vart kroppen vill ligga:)

Sen vet jag inte hur lång du är? har jag missat att se om du skrivit det någonstans :)

jag är 178 och har 72kg som mål.. några kilo under hur lång jag är (minus 1:an då :))

Och sen att det just blev 72.. ja det har en del med att göra att det blev så "kul" att då blir det halva jag.. :)

Svar: Jag är 171cm. Så jag satte ju mitt egna mål lite "högt".. Jag tror att jag vill komma ner iaf 5-6kg till så att jag kan få uppleva 70-sträcket! ;) Det vore coolt! Men jag får ta det som det kommer..
Myzan

2013-11-12 @ 09:11:35
URL: http://xn--sjuttiotv-e3a.se

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0