Den bittra sanningen..

Jag har ju lagt ut en del bilder på mig och min viktnedgång, men inga avklädda bilder så att säga.. jag har liksom inte varit säker på om jag velat visa omvärden mina fula skavanker.. Men även solen har sina fläckar som sagt, så jag kan lika gärna visa er en av mina:
 
 
Här har ni min inte speciellt vackra mage!
Jag har länge och väl haft häng på magen men det försvinner inte ens nu under min kraftiga viktminskning.. snarare tvärt om! Detta häng jag har är kring 6-7cm om man mäter mitt under magen i vecket och utmed det som hänger ner..
När jag köpte kläder i helgen köpte jag ju ett par byxor i storlek 44 med stretch.. Nästan likadant par i storlek 44 fanns på "normala" avdelningen, men jag var tvungen att ta 44:an på "tjockisavdelningen" på Kappahl för annars kunde jag inte stänga byxan pga min mage..
Om det där hänget och degen jag har där på min mage försvann skulle jag säkert kunna ha några storlekar mindre på byxor! Nej just ja, nu tog jag nog i lite.. Ni ser ju mina lår här på bilden också.. De är ganska så stora, dallriga och säckiga.. De tar en del plats i byxorna också tyvärr.. =/
 
Ja, nu vet ni hur jag ser ut! Så tänk er för en gång extra nästa gång ni själva sitter och tänker att er egen mage är ful och hängig, det finns alltid någons som är värre! :P
 
Det är det här som gör det så svårt för mig att inse min stora kroppsförändring och viktresa.. Med kläder på kan jag tycka att jag ser riktigt fin ut och att jag allt har blivit mindre än förr.. Men när kläderna åker av är allt jag ser denna hängiga och degiga mage, de dallrande låren som ser ut att tillhöra en gammal 90årig kärring, brösten som ser ut som några gamla boxningspåsar som någon slagit ur stoppningen ur och för att inte tala om överarmarnas häng som ser ut som att jag stulit elefanten Dumbos öron! BLÄHÄ säger jag bara!
 
Det är inte en lätt kamp att sonas för sina tidigare "brott" mot sin kropp..

Kommentarer
Postat av: carina

Modigt gjort och visa. Jag ser exakt likadan ut utan kläder. Jag är ju opererad för 5 år sedan och har gått ner 80 kg. BMI 28 krävs och ett häng på 4cm då kan man bli godkänd för bukplastik. Och man ska vara viktstabil ung. 1 år innan.Men resten av kroppen ( ben, armar och bröst) är i princip omöjligt att få bekostat av landstinget har jag fått veta .Jag tycker att en GBP skulle ingå i ett paket med plastikkirurgi för att rätta till kroppen. Jag har stått i kö sen april för bukplastik men det verkar inte högsta prioritet på sånt. Så det är till att försöka spara så resten kan justeras. Du är otroligt duktig i din resa tycker jag :-)

Svar: I vilken stad ska du opereras?Ja, jag tycker att mycket kring den här operationen handlar om styrka och mod. Styrkan och modet att genomföra operationen från första början samt styrkan och modet att sedan lägga om och förändra hela sitt liv kring mat och motion, vanor!

Jag tycker det är viktigt att visa alla delar av en operation. Ibland är det lätt att bara prata om allt det positiva! Men det är även bra att ta upp baksidan av det med.. (även om jag personligen tycker att det positiva väger upp mer).

Ja, det vore bra med flera åtgärder för dem som gått ner väldigt mycket i vikt, vare sig de lyckats på eget bevåg eller via operation.. :) Nej, prion verkar inte vara så hög för plastik.. Har hört dem som väntat 2 år innan de fått sin gjord..

Tack! Det känns bra när någon annan som är opererad en längre tid än en själv stöttar en på vägen med värmande ord! :)
Myzan

2013-10-02 @ 20:29:25
Postat av: lisa

Tänk på att du är så ung, jag tror din hud kommer kunna dra ihop sig mycket själv också! Din mage nu liknar min mammas för några år sedan innan hon gick ner i vikt, och nu så har hennes mage dragit ihop sig så mycket att det inte blir något "veck" alls!

Svar: Min mage var ju ännu större och hade veck innan jag gick ner i vikt med.. nu är allt bara nedsjunket, ihopsäckat.. visst, det kan dra ihop sig en del men långt ifrån allt!
Myzan

2013-10-02 @ 21:39:42
Postat av: Anna

Först och främst: vad modig du är! Jag vet inte om jag någonsin kommer visa hur bedrövlig min mage ser ut...
Min mage hänger som din och det är otroligt obekvämt och osmakligt. Jag förstår precis hur du känner.
Jag hoppas att din hud drar ihop sig eftersom och att du även blir beviljad bukplastik när tiden är kommen om du vill göra en sån.
När jag var på läkarbesök för bedömning inför op så kollade dr på min mage samt mätte mitt häng (8 förfärliga cm) och sa att jag med största sannolikhet kommer behöva göra en bukplastik sen. Kändes inte kul att höra, men jag försöker tänka att efter en sån så kanske man äntligen kan få uppleva att ha en platt mage.
Kram på dig och fortsätt kämpa :)

Svar: Jag trodde aldrig att jag skulle våga visa den heller.. Men samtidigt så vilk jag ju vara en person som andra som funderar på op kan se som en förebild och få stöttning från.. så jag tog modet till mig! :) jag både vill och inte vill göra plastik, det känns som ett nödvändigt ont! (Som förhoppningsvis kan få ett bra slut resultat med sig). Japp, jag ska fortsätta kämpa! :) kram
Myzan

2013-10-02 @ 23:02:10
URL: http://smalalyckan.wordpress.com
Postat av: Milla

Se till att smörja och massera de utsatta områdena med en bra bodylotion. Jag la ner dyra pengar på exklusiva krämer, men har märkt nu att BL fungerar BÄTTRE. Använder Ldb och Bodyshops bodybutter, och min hud tycker jag följer med riktigt bra. Men vi får nog räkna med att de kommer synas på våra kroppar vad de varit med om. Kram

Svar: Ja, visst får man räkna med att det kommer finnas minnesmärken kvar.. Men jag har inte någon större lust att gå runt med en tom skinnpåse på magen i resten av livet heller.. Så något lär nog få göras åt detta i slutänden ändå.. För den är både rung och jobbig då jag tränar/joggar/springer.. Samt att det är svårt att hitta bra byxor som sitter bra.. Brukar få irriterad navel och lätt röd och irriterad hud under vecket också.. Så det är inte bara ett utseende komplex jag har, utan att det faktiskt är fysiskt jobbigt också.. Trevlig helg! Kram
Myzan

2013-10-04 @ 16:27:17
Postat av: Rebecka

Fy fasen vad modig du är, My! Helt fantasisk.
Jag tror att du kan hjälpa många andra genom att vara såhär ärlig om hur kroppen förändras efter en GBP. Allt är inte rosenrött alltid :)
Hur ställer du dig till bukplastik, kan du tänka dig det?

Trevlig helg!
kram

Svar: Hej!
Jo, jag kan tänka mig att göra en bukplastik, jag ser det som ett nödvändigt ont! :P Jag har svårt att se att det ska kunna gå och lösa all denna hängiga hud utan en operation.
Men i mitt ladsting tar man inte upp den frågan förrän på 2-årskontrollen.. Så det är ju ett tag kvar om man säger så.. :P Sedan har jag hört att det är vädligt lång väntetid för sådant också..

Har du något häng eller följer din hud med bra?

Trevlig helg på dig med! Kram
Myzan

2013-10-04 @ 16:59:07
URL: http://villerkulla.wordpress.com
Postat av: Rebecka

Jag förstår det, det är ju inte bara av kosmetiska skäl utan även hygieniska och praktiska!
Du får hänga på låset exakt på 2-årsdagen ;)
Jag startade på 104 kg och har således inget häng alls.

kram!

Svar: Skönt för dig att du har sluppit det! :) kram
Myzan

2013-10-06 @ 00:06:41
URL: http://villerkulla.wordpress.com
Postat av: Eleonor

Det är modigt av dig att visa dig själv, även om man har LITE häng så lider man nog lika mycket eftersom man vantrivs så med det. Jag har häng själv, ändock inte riktigt lika mycket men jag lider ändå av det. Mitt självförtroende kunde vara bättre men mestadels beror det på att det ibland uppstår klåda vid detta område. Otroligt jobbigt :(

Jag skulle fått en bukplastik på grund av klådan, men de rådde mig att vänta tills jag har fått de barn jag vill ha.

Svar: Ja, det tror jag med. Alla lider på sitt vis, oavsett hur mycket/lite häng man har.. Ja, jag vill nog också egentligen vänta med plastik till eftet barn är födda. Synd att sträcka ut den nya tajta huden med en graviditet efter en sådan stor op.. Jag förstår att det är kobbigt! :( det tycker jag med att det är! Men vi går lämpa på med vårat häng och jobba på våra självförtroenden! :)
Myzan

2013-10-06 @ 22:39:03
URL: http://thecrowandthebutterfly.blogg.se/

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0