Torsdag..

Idag är det min enda lediga dag den här veckan och tur är väl det då jag somnade piss-sent i natt!
Jag brukar aldrig ha svårt att sova, men jag var så uppskruvad igår kväll efter att ha läst ett par mejl precis innan jag skulle stänga ner datorn för att gå och lägga mig.. Jag somnade nog inte förrän närmare 02..
Konstigt nog är jag ändå inte trött fast jag mer eller mindre varit vaken sedan strax efter 07.. men det kommer väl som en smäll ikväll! :P
 
Det var 1 mejl ifrån ett jobb jag sökt som liknar det jag har idag, de vill träffa mig för en intervju! Åh, jag är så glad för detta och hoppas verkligen på det jobbet!
Sedan hade jag fått ett mejl till ifrån ett annat jobb jag sökt där det efterfrågades om jag hade bostad i Sthlm, så jag skickade svar tillbaka att jag fixat det. (så de kanske också hör av sig då)..
 
Som sagt, jag blev helt uppskruvad av detta och låg och tänkte och funderade på när jag kan träffa dem för intervju, vad jag ska ha på mig, vad de kommer fråga, vad jag ska fråga osv osv!
Jag har verkligen inte många erfarenheter av intervjuer och de flesta tycker jag har känts så himla jobbiga, fel och obekväma..
Har ni några tips på vad man bör fråga? Vad man ska vara beredd på att dem frågar mig?
 
Nu har jag precis haft en vän här på fika och det kändes så skönt att få ventilera lite! Vi har inte setts på ett tag då våra liv helt enkelt varit lite missmatchade schemamässigt.. :) Det hinner ju hända så mycket mellan varven nu.. Jag köper bostad, hon får nytt jobb, jag söker nytt jobb osv osv.. Men nu fick vi babbla på ett par timmar och det kändes bra. :)
 
Nu slänger jag in lite bilder också för att liva upp inlägget lite! ;)
 

Gårdagens middag gick i klassiska husmanskostens stil! Pannpiff, potatis, gräddsås och lingon! :)
 
 
Detta var dagens frukost! Kokt ägg på en skiva havreknäcke samt 1 skiva prästost.. 3 halvmåneskivor tomat samt en kopp te med honung.. Mums! :)
 
 
Till förmiddagsfikat bjöd jag på saffransbiskvi och te/kaffe.. Det smakade juvligt juligt ;)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: jessica

jaa, det är nervöst med intervjuer. men tänk på att du har gått långt i processen när du får komma på intervju, det är det inte många av de som söker som får.

jag brukar försöka läsa på så mycket som möjligt innan om företaget/tjänsten, lusläsa annonsen samt vad jag själv skrivit i min ansökan. brukar fundera lite på om det är något jag själv skrivit som de kan tänkas undra över. när de ställer den jobbiga frågan "vem är du/berätta om dig själv" brukar jag inte säga typ "jaa jag är en glad tjej på 25 jordsnurr som gillar hästar", hehe, utan snarare berätta lite om hur jag hamnat på de olika jobb jag har haft och hur jag tänkt och resonerat kring sådant. "typ jag började plugga det men det passade inte mig och sen jobbade jag där och då upptäckte jag det här jobbet och det passar mig jättebra och är kul för att.." osv :P och försöka lyfta fram vad mina olika arbetslivserfarenheter har lärt mig :) och brukar försöka ställa ganska många frågor, men inte så många som jag skrivit upp innan utan mer bara vara nyfiken och prata på så de fattar att man inte är helt socialt inkompetent och nervös :P

det kommer att gå finfint för dig! :)

Svar: Ja, om de bara kunde höra av sig någon gång.. Jag ringer och ringer men ingen som svarar :P
Myzan

2014-02-07 @ 10:32:29

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0