Väntar med spänning..

Som sagt fick jag ju dra tillbaka till vc i torsdags eftermiddag för att komplettera remissen till plastikkirurgen med fotografier på mitt häng..
Jag behövde inte anmäla mig på nytt i kassan och heller inte betala för detta "extrabesök".. utan satte mig bara på avtalad tid i väntrummet och inväntade att bli uppropad av en usk som skulle fota mig.. Jag blev uppropad och det var inte bara en, utan två medelålders usk:or som skulle dokumentera mitt häng..
Jag försökte vara så avslappnad jag bara kunde, men jag måste erkänna att det var en rätt jobbig situation.. Klä av sig tröja och dra ner byxor och trosor ner mot knäna.. Vända och vrida på sig i diverse rakt fram och profilpositioner.. Hålla ut hänget, hålla upp hänget, låta det hänga fritt osv.. Klick, klick, klick med kameran..
Den ena mätte även hänget med måttband och fick fram siffror på 11,5cm på ena sidan och 10,5cm på andra sidan.. Hon skrev ner den högsta siffran på "rapporteringspapret"..
Som sagt var det en ganska jobbig och besvärande situation men det är ju lika bra jag vänjer mig.. Kirurgen lär ju titta och känna osv ännu mer närgående antar jag.. Tyckte ändå att kvinnorna skötte det lugnt och bra. De frågade lite om jag hade gjort en operation och de tyckte absolut att jag borde få en plastik! De sa att de tycker att det borde vara landstingets skyldighet att hjälpa oss med vårt häng efter operationen eftersom de tog på sig ansvaret från början att operera oss.. Har man gjort A får man göra B också, så att säga.. Snällt sagt av dem. :)
 
Så nu väntar jag med spänning dels på att få svar på mina blodprover.. samt att få kallelse till plastikkirurgen för bedömningen.. Här i Stockholm är det besök inom 30 dagar som gäller vårdgarantin för remiss till specialistvård.. Hoppas att de kan uppfylla det!
 
Om jag skulle bli godkänd sedan så är det inom 90 dagar som gäller vårdgarantin för behandling.. (det lär de ju säkert inte kunna hålla..) Men om de skulle göra det så skulle jag ju kunna vara opererad i Mars redan!
 
Det är ju verkligen inte långt kvar isf..
 
Men nu ska jag inte gå händelsen i förväg.. Ingenting är säkert förrän kirurgen sagt sitt! Men jag hoppas såå!

Kommentarer
Postat av: Omfrugan

jag hoppas att du får hjälp med hänget. Vad är det för regler i Sthlm?

Svar: Det hoppas jag med.. läkaren på vc sa att hon hade kikat lite på kriterier men hon sa inte rakt till mig exakt vad de var men på ett ungefär vad som krävs.. bmi så nära 25 som möjligt, men under 30 godkänns. Viktstabil (vet dock inte hur länge.. har hört olika där) , häng på minst 3cm och gärna någon fysisk åkomma som skav eller annat..
Myzan

2014-11-18 @ 11:21:32
URL: http://omfrugan.wordpress.com
Postat av: Johanna

Jag håller alla tummar jag har för att det går snabbt!

Tänkte på det här med barn, nu vet jag ju inte ens om du vill ha barn, men läste att huden som blir på magen efter plastiken inte är elastisk eftersom den består av hud som varit uttänjd en gång och att om man blir gravid efter en operation så riskerar man att få häng igen eftersom huden inte har samma förmåga att dra ihop sig som hos andra. Eller, så säger akademiköiniken som gör bukplastik åt region skåne att helst vara klar med barn, det är säkert jätteolika och jag tänkte kolla om du vet ngt vad som sägs om det "hos er?"

Och med lite vatten menar jag typ 2 dl om dagen. Resten kaffe och kanske en burk Cola light. Behöver jag säga att de inte var helt nöjda med det svaret? ;)



2014-11-18 @ 13:20:49
URL: http://bmi41.blogspot.com

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0