Hur det går för mig..

Jag kanske ska meddela er att jag lever och hur läget går för mig??

Det går bättre och bättre kan jag meddela. Min rörlighetsförmåga kommer tillbaka mer och mer och smärtan avtar mer och mer..
Det som har varit krångligt för mig är att jag fortfarande har kvar ett drän.. Det har kommit alldeles för mycket vätska i det under dessa veckor jag har varit hemma nu för att de ska ha kunnat dra bort det.. Men nu äntligen börjar jag se ljuset i tunneln och bör bli av med dränet imorgon!!
Sedan har jag råkat ut för infektion på ett ställe vid ärret.. Så pass att kroppen bildade en egen liten sårficka under huden och en hålöppning i ärret där det kunde komma ut massa vätska och var.. Men nu verkar även det ge med sig något.. Men för någon dag sedan började det vätska jätte mycket från ett annat ställe vid ärret, så pass att jag fick byta väldigt tjockt förband 4 gånger på ett dygn! Mindre roligt vill jag lova, med en känsla av att ens egna kropp "kissar på sig" okontrollerat huxifluxi så man får byta förband...
 
Men visst är det samtidigt bra att skiten kommer ur kroppen istället för att samlas kvar å ställa till med besvär invärtes..
Jag går fortfarande på dubbla kurer antibiotika och kommer nog få göra det ett tag till.. De vill verkligen försäkra sig om att jag inte får någon större infektion, för får jag det är det jävligt jobbigt att få bukt med det..
 
Vet ni vad jag har upptäckt nu när jag haft så stora förband och varit i behov av mycket omläggningsmaterial? Apotekets utbud suger verkligen!! Hur tänker dem att man ska kunna lägga om större förband när det inte finns så stora ens att köpa??
 
Jag har ju haft tur att ändå fått med mig en del material hem från sjukhuset, men som igår när jag var borta hela dagen och behövde byta förbandet akut så fanns ju inget vettigt på apoteket att köpa som skulle ens täcka det jag har.. Så jag fick springa in på ica och köpa en First Aid- väska med prylar som kunde hjälpa mig..
 
Det är förresten bara framsidan jag lägger om nu, baksidan har jag helt öppen och fri från allt.. Då jag reagerar med rodnad av tejp så känns det heller inte värt att tejpa då risken att göra mer skada än nytta finns.. Har ni något tips på något annat än tejp att göra snygga ärr med?
Just nu smörjer jag bara med en fet kräm då jag blivit tillsagd att hålla det mjukt..
 
Ser sååå fram emot imorgon då jag ska tillbaka till sjukhuset för ännu en kontrollomläggning och äntligen få bli av med dränet!!
Det känns ibland som ett heltidsjobb att vara sjukskriven.. då jag har varit tillbaka på sjukhuset 2ggr/vecka i genmsnitt för omläggning pga. infektion, koll av drän, utökad antibiotika osv osv..

Men efter imorgon ska jag väl förhoppningsvis inte behöva komma tillbaka något mer inför återbesöket till kirurgen efter 3-6 månader..
 
Jag måste ju berätta om den väldigt roliga saken som hände när jag var på ett av mina sjuhusbesök.. Efter besöket gick jag och min följeslagare till en liten butik i entren. Och när jag står där så kommer en av er, mina kära läsare fram och hälsar på mig! :) Då jag precis fått beskedet om att jag inte skulle bli av med dränet denna gång heller så gjorde det verkligen min dag att bli igenkänd utav någon som följer min resa! Så stort tack snälla Anne för att du vågade komma fram till mig den dagen! :)

Det har ju inte varit någon jätte strålande sommar hittills vilket har passat mig rätt bra, men nu ett par dagar har det ju bara blivit finare och finare.. Å det är då det jobbiga för mig börjar känner jag.. Att jag inte kan vara ute och vistas i solen på samma sätt.. Att jag inte får bada, att jag inte får sola hela mig pga. att jag måste täcka ärren och att jag går på en antibiotikasort där man helst ska vara försiktig med att sola..
 
Men igår var det ju en sån fin dag, så jag utmanade ödet lite och följde med en kompis till en badplats.. Jag satt fullt påklädd (linne och träningsbyxor då de är bra mot min svullnad i lår och ben).. Å varmt som fan var det vill jag lova!! Det enda jag kunde göra för att svalka mig var att gå ner till vattnet och bara doppa mina fötter.. Å det var väldigt skönt..
 
njöt mycket av solen igår och avslutade med grillning..
 
Idag ser jag allt att jag fått lite färg i ansiktet och på armarna..
 
Imorgon kommer även mina två systrar upp hit till mig!! Ska verkligen bli kul! Mollie var ju rätt nyligen här då vi fick ett infall för någon vecka sedan en sen kväll att hon skulle komma hit.. Men nu kommer de båda upp, vilket aldrig har skett under alla dessa år jag bott hemifrån!
Å vet ni vad det speciella tillfället är för? Jo, min storasyster och hennes kille har äntligen efter alla dessa år bestämt sig för att gifta sig!!! De kom med ett väldigt kort förvarnande.. då de blev lite utav en impulsgrej.. Men de kände att de inte ville vänta längre och med den resan de har gått igenom med hans tumör och allt det där så ville de visa vad som är viktigt för dem nu, nämligen familjen.. Så den 18/7 gifter de sig hemma i sin trädgård med de allra närmsta närvarande..
Så nu när syrrorna kommer imorgon blir det en del shopping inför bröllopet.. Å vi har kort om tid, då vi bara stannar här en natt och sedan far tillbaka ner till Mariestad!
 
Jag har provat ut en klänning som jag nog tänker köpa och ha på bröllopet.. Ska låta systrarna få avgöra också. Vi försöker hålla lite samma tema.. Då vi ska försöka se ut som hennes tärnor.. Fjärillar är vårt tema iaf.. Vi får hoppas på bra väder den dagen!
Jag och bruden, Marlén, ska göra bröllopstårtan ihop.. Ska bli kul å se vad vi får ihop för fin skapelse! :)
 
Nej, nu ska jag försöka njuta lite utav solen denna fina dag.. innan jag faktiskt borde ta tag i hemmet lite, försöka dammsuga lite kanske..
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anne

Tack för dem snälla orden :-), det var helt fantastiskt att få träffa dig LIVE!, för som jag säkert nämt tidigare är du lite av en idol och förebild för mig (som ändå kunde faktiskt vara din mamma). Du var/är SÅÅÅÅÅ fin och vacker, och såg faktiskt lycklig ut också :-) oavsett det tråkiga beskedet för dagen.. Önskar dig all lycka med allt och riktigt trevlig sommar.

Svar: Tack så hemskt mycket för även dessa fina ord. Tyckte du såg fin, glad och välmående också! =) jag blev av med mitt drän nu i fredags iaf.. Äntligen! Kändes himla bra.. Ha en fin sommar! Kram
Myzan

2015-07-03 @ 08:45:06

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0