Efter en vecka..

Nu har jag varit opererad i en vecka och hemma i 3 dagar typ. (kom ju hem i måndags efter lunch).. Det känns som att det är nu det jobbiga börjar faktiskt..
Försda dagarna efter operationen är man ju kappt svullen då kroppen forfarande typ inte hunnit reagera på vad som hänt.. Men nu börjar den göra det. Vilket innebär att jag har börjat bli sjuuuukt svullen.. Svullen kring ärret, kring buken, ner mot musen och ja, hela mina jävla lår är stumma av svullnad nu! Å det vill jag lova ömmar och spänner rätt bra, all den här svullnaden..

Jag var på omläggningsbesök igår på sjukhuset. Jag blev inte av med mitt sista drän ännu, då det fortfarande kommer en del blod ur det.. Blodet är sjukt mörk fär på, nästan svart.. Min kirurg sa att han nästan aldrig sett så mörk dränagevätska förr, men att det inte är något farligt då det bara betyder att det måste vara venöst blod som kommer ut.. Å bättre att det kommer ut i dränet än att det lägger sig som en ansamling under huden..
Så det vi sa var att jag ska få ha dränet kvar till på måndag och sen är tanken att det ska dras oavsett..

I övrig sa usk:an och min kirurg att mitt ärr ser fint ut. Dock var det på ett litet ställe som det såg ut som att en liten infektion kanske är på gång.. Så de tog en sårodling där och satte in mig på dubbel kur av antibiotika. Den ena sorten är tydligen något i hästväg då man verkligen inte får dricka alkohol med den, blir tydligen antabuseffekt då.. Samt att jag ska undvika att sola.. haha.
Men dessa kurer med antibiotika som jag nu ska äta i 10 dagar är en försiktighetsåtgärd i första hand.. Han sa att såret/ärrområdet ser bra ut men att det är bättre att ta i förebyggande syfte.. För som han sa, om jag får infektion, då blir det mycket jobbigare, och då har vi fått oss ett problem!

Så jag är bara glad att de tar det säkra före det osäkra..

Vad han sa om svullnaden är att den är högst vanlig. Den brukar uppkomma någon vecka efter operation och den kan hålla på länge.. Och i mitt fall, då jag är snittad runt hela kroppen är det ännu vanligare med mycket svullnad även ner i benen då lymfvägarna är avskurna och den vätskan har svårt att arbeta sig iväg på annat sätt..
Så nu fick jag order om att ha så tajta byxor jag bara kan, helst gärna kanske ett par cykelbyxor.. Så när jag kom hem som drog jag på mig mina gymbyxor, det är de tajtaste jag har..

Jag har ju bara visat er resultatet från framsidan, så jag tänkte att ni skulle få se baksidan också.. Har dessvärre ingen lika bra förebild till den, men jag tror att ni kan gissa er till att resultatet är en enorm skillnad även här..
Linjen ni ser upp på ryggen är bara kirurgens ritning, inget snitt eller så. Till vänster ser ni det dränage jag har sittandes kvar..
 
Ja, jag kan verkligen inte klaga på mitt resultat.. Jag är verkligen nöjd på alla sätt och vis..!
Det enda jobbiga nu är ju som sagt all svullnad.. Den får mig att känna mig ännu tjockare än förut.. För jag kommer verligen inte i några av mina jeans just nu pga. mina svullna lår! Känns så sjukt och jobbigt att veta att jag blivit av med 5kg hud men att jag nu är så svullen att det varken sys på vågen eller kan märkas på mina kläder ännu..
Men det är ju som sagt bara hjärnspöken som jävlas med mig.. Jag vet ju att denna svullnad kommer att ge med sig.. Även om det kan ta ett bra tag.. En viss svullnad kan kvarstå i typ 6 månader efter operationen, men den här värsta svullnaden är kanske kvar någon månad..

Så åter igen måste jag brottas med mina hjärnspöken och överlista dem om den verkliga sanningen.. Att jag har ett lyckat resultat och kommer vara så jäkla fin sen efter all läkning! :)

I natt har jag haft svårt att sova pga värk.. Jag har svårt att sova på sidan som jag alltid annars gör.. Så jag sover på rygg och rör mig typ inte en fena under natten.. Så jag blir så enormt stel och stum i hela kroppen.. Sedan måste jag ju ha korsetten på mig dygnet runt också.. Och igår bytte jag från korsetten jag fick på sjukhuset (då den var tvungen att tvättas) till en jag köpte av en tjej på nätet.. Å den är verkligen snortajt! Vilket såklart är jätte bra för sitt syfte.. Men just nattetid känner jag att det blev så jävla jobbigt.. Så jag längtade efter min andra korsett.. Somnade kanske runt tolv i natt och har vaknat vid flera tillfällen.. Vid halv sex fick jag nog och kunde verkligen inte hitta någon skön ställning mer, så det var bara att gå upp.. Å nu sitter jag här..

Lillsyrran är här på besök, hon kom hit sent i tisdags kväll.. Har vart skönt att ha lite sällskap från sin familj ett par dagar.. Men idag ska hon åka hem.
Men hon och våran storasyster kommer ju snart upp hit igen.. Då ska de hämta mig hem till Mariestad.. De kommer upp på dagen, stannar över en natt så vi hinner göra lite shopping eller så som de vill göra, sen dagen efter åker vi tillsammans ner till Mariestad.. Tanken är väl att jag ska vara där i typ två veckor under min sjukskrivning.. Få bli lite ompysslad av familjen helt enkelt..

Kommentarer
Postat av: carina

Hej! Det ser ju jättefint ut . Vad upprätt du kan stå redan. Just det där med och hitta något sovläge tyckte jag var jättesvårt, jag tog ett hoprullat täcke och bullade upp så jag kunde sova lite halvt på sidan och låg jag på rygg så hade jag kuddar under knäna så kändes det bättre. Min svullnad drogs ner från låren och hamnade på vrister och fötter och j...kla vad ont det gjorde , men fick tipset att ha stödstrumper och då blev det mycket bättre. Skaffa det och ha på det på dagarna . Ha en fortsatt bra läkning och hoppas du slipper infektioner / Carina

Svar: Jag använder också kudde under knäna, försöker sova mest på rygg. Men det börjar dock bli jobbigt. På sjukhuset höjde jag upp sängen då jag nästan var haft sittandes, det var mycket skönare.. Funderar på å börja sova i min fåtölj här hemma snart.. Haha. Jag fick tipset om att ha träningsbyxor på mig. Så det har jag. Så det är takt som fan från bena och upp till magen. Borde göra susen.. Kram
Myzan

2015-06-18 @ 07:25:17
Postat av: Anonym

Å så bra det blev!! Håller själv på att gå ner i vikt och är orolig för överskottshuden men och kan tänka mig operation om det blir för illa. Men vet du hur det går om man blir gravid och tänker ut magen igen, kan man riskera ny operation igen?

Svar: Jag vet att i vissa landsting så rekommenderas att man får barn först.. Men annars så är det som vid vilken graviditet som helst att det tänjs ut men ofta går tillbaka igen bra efteråt.. Men jag rekommenderas att inte bli gravid på minst ett år efter min operation..
Myzan

2015-06-19 @ 01:15:53
Postat av: Familjen Lindvall -3 små troll och GBP opererad

Wow vilken skillnad! Ser jättefint ut! Hoppas det inte blir allt för jobbigt och svullet nu. Du är så modig du som vågar göra detta! Jag har inte lika mycket häng, men har dock häng och känner mig livrädd för ev en operation av överflöd... vill dock ha lite fler barn haha ;) så ska nog vänta då!

Svar: Tack ska du ha.. Svullnad har kommit värre nu och vätska ur såret.. Då det är lite jobbigt nu. Men smärtan avtar mer och mer. Då det finns både positiva och negativa saker just nu! Men det går ta sin tid helt enkelt... Jag tycker nog inte du ska vara rädd att ta bort hud iaf.. Nu har jag ju inte fött barn, men kan tänka mig att det borde vara värre! :)
Myzan

2015-06-20 @ 21:40:58
URL: http://lindvallfamiljen.blogg.se

Du får gärna lämna en fin liten kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (den visas inte för andra läsare)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0